reviews2

Katmandu, Bhaktapur Pokhara, 3 napos Himalája-néző kirándulás az Annapurna-régióban, látogatás buddhista kolostorokba

Tervezett indulás: 2023. november 3.

1. nap. Utazás repülővel Budapestről Katmanduba.

2. nap. Érkezés Katmanduba várhatóan a délelőtti órákban. (Változhat járattól függ). Szállásunk elfoglalása és egy kis pihenő után a város nyugati részén emelkedő Swayambunath-sztúpához sétálunk fel. A Nepál szimbólumaként is ismert templomegyütteshez kisebb-nagyobb csortenek és Buddha-szobrok között 365 lépcsőfok leküzdése után jutunk fel. A színes imazászlókkal, buddhák szentélyeivel és imamalmokkal díszített központi sztúpa a legenda szerint Buddha földi maradványait tartalmazza. Körben számtalan kisebb-nagyobb hindu szentélyt, buddhista kolostort, vörös ruhás buddhista és sáfrányszínű lepelbe burkolódzó hindu szerzeteseket egyaránt felfedezhetünk - a hinduizmus és buddhizmus Nepálra oly jellemző szoros egymásba fonódásának jeleként. Szállás Katmandu, Thamel negyedében.

3. nap Reggel busszal elutazunk Pokharába, Nepál második legnagyobb városába és egyben legkedveltebb üdülőhelyére. A város egy kis hegyi tó, a Phewa-tal partján fekszik az Annapurna-hegység lábánál. Tiszta időben gyönyörűen látszanak a Himalája hófedte csúcsai. Pokharában megebédelünk, majd a közeli Hemjabe utazunk, ahonnan gyalog folytatjuk a hegyi ösvényen vezető utunkat Astamba (kb. 2 óra), a Himalája lábánál fekvő bráhman hegyi faluba. Fantasztikus körpanoráma fogad minket: északra az Annapurna hófedte 7-8 ezres hegycsúcsaira (Macchapuchre, Manaslu), másik irányban pedig a Pokhara-völgyre tekinthetünk ki. Szállásunk egy ökofarmon lesz hagyományosan épült falusi házakban kialakított vendégszobákban. Vendéglátó gazda helyben termelt organikus ételekkel vár minket vacsorára. Napnyugtát semmiképp se hagyjuk ki!

Program változhat a résztvevők igényei szerint, esetleges kedvezőtlen időjárás esetén vagy más előre nem látható okból.

4. nap. Astam (1400m) -Dhampus (1650m) Délelőtt gyalogtúrára indulunk: hegyi falvakon vezet keresztül érjük el a következő szálláshelyünket Dhampus faluban. (kb. 5-6 óra gyaloglás) Ez a falu az én szülőfalum, bráhmanok és gurungok lakják. Megmutatom a falu legszebb, legérdekesebb helyeit, megismerhetjük a falubekiek mindennapi tevékenységeit, házi állataikat, házaikba is benézhetünk. Az iskolához és a néhány éve jelentős magyar támogatással épült óvodához is ellátogatunk. Szállásunk egy gyönyörű panorámával rendelkező hotelben lesz.

5. nap. Dhampusból lelépcsőzünk Ghattekholá-ba, útközben megnézzük a magyar támogatással épült Annapurna óvodát is, majd onnan busszal megyünk Hyangja-ba. Az ottani tibeti menekültek településére látogatunk, ahol egy tibeti család vendégei leszünk. A hyangja-i kolostorban résztveszünk szertartásokon, beszélgetünk a lámákkal, bepillantást nyerhetünk az ott tanuló növedékek életébe. Szállásunk a Pokharaba lesz.

6. nap. Reggeli után Pokharába, a Világbéke Sztupához megyünk, majd a David-vízeséshez. Délután egy kis közeli faluba, Dhamsadi-ba látogatunk. Szállás: Pokharában.

7. nap. Korán reggel napfelkeltét nézünk a Phewa-tó közepéről. Délelőtt szabadprogram: a közeli Sarangkot faluból siklóernyőzés lefelé tandemben vásárlás stb. Délután résztveszünk egy buddhista szertartáson. Szállás: Pokharában.

8. nap Utazás vissza Katmanduba kisrepülővel, kb. 25 perc. Városnézés Bhaktapurban és a Boudnath sztúpánál. Szállás Katmanduban.

9. nap. Kora reggel fakultatív program keretében lehetőség van 1 órás sétarepülésre menni a Mt. Everest-hez. A kisrepülő a Mt. Everest-et megkerülve jön vissza Katmanduba, így szinte „testközelből” fotózhatjuk a világ legmagasabb csúcsát. Délelőtt látogatás Pashupatinath hindu zarándokhelyre, a Bagmati szentfolyó partján.. Délután Felkeressük Katmandu óvárosában Kumarit, az „élő istennőt”, aki egy különleges, kiválasztott kislány. Este búcsúvacsora. Szállás Katmanduban.

10. nap. Reggel: transzfer a reptérre és utazás haza.

További információkért és az aktuális költségekért keress meg emailben welcome2nepal@hotmail.com vagy telefonon a 30-as 6844835-ös számon, vagy Messengeren.